I vår Omgivning

 

langbro
Yngsjö by
Ta en skön promenad genom Yngsjö bys pittoreska hus, vandra genom doftande tallskog
och njut av sanden mellan tårna nere vid Hanöbuktens milslånga vackra strand.
Känn hur havets makter ger Er ny energi och se de karakteristiska ålabodarna.
Fågelsjön Pulken
På andra sidan väg 118 breder Pulken ut sig där 1000-tals tranor varje vår stannar till och dansar. Vattenriket med Pulken och många andra naturreservat finns i närområdet.
Cykla längs havet
En underbar natur att cykla i förbi vingårdar, fält, skog och hav. Fråga oss gärna om cykelkarta.
Forsakars vattenfall
Vandra vid Forsakar i Degeberga och upplev en helt fantastisk ravin med två vattenfall. Stanna till vid Widtskövle slott och passa på att ta en fika i Widtskövle Café.
Åhus
Bara 6km från vårt hotell finner ni Åhus med den världsberömda vodkan. Ett besök där eller varför inte gå en runda på golfbanan i Åhus för den golfsugna. Åhus är en av landets bäst bevarade medeltidsstäder. Här finns alla lämningar som förknippades med en stad – rådhus, kyrka, kapell, klosterruin, borg, stadsmur och dessutom själva torget och gatunät. Allt inom bekvämt gångavstånd.
Hanö
Gör en utflyckt till Hanö, en pärla i Hanöbukten. Ta färjan från Nogersund ca 45min bilresa från Yngsjö och upplev lugnet på ön. Inte en bil i sikte och en vacker och skiftande natur.
Shoppingstaden Kristianstad
Shoppa i Kristianstad som är en levande handelsstad med både de stora kedjorna men även har de små butikerna. Här finner ni även bla. Filmmuseét och glöm inte att besöka Sveriges lägsta punkt.
Humleslingan runt Ivösjön
Kör eller cykla längs den natursköna Humleslingan nordost om Kristianstad och se landets enda humletorka, Bäckaskog slott samt andra sevärdheter.
Österlen
Ta bilen en halvtimme ner till berömda Kivik för ett besök på äpplets hus. Titta på äppelodlingar och härliga Brösarps backar.
Upplev nationalparken Stenshuvud – Sveriges sydligaste nationalpark.
Ca 4mil från oss hittar ni Mandelmanns trädgårdar – kända från TV. Ett underbart utflyktsmål, särskilt i skördetider, men tänk på att man måste boka plats.

Lite längre söderut vid Kåseberga finner man Ale stenar, en skeppssättning med 59 kvartssandsstenar, härifrån bjuds man även vackra dagar på en magnifik utsikt mot Bornholm.

 

 

omgi1
omgi2